Како да креирате совршена наградна игра на Facebook

Рејтинг на корисник:  / 1
НајлошоНајдобро 
AddThis Social Bookmark Button

Сакате да организирате наградна игра на Facebook, но не сте сигурни од каде да почнете? Ние најдовме одговор за Вас.

 

Како што знаете, Facebook натпреварite станаа голем дел од социјалните медиуми во минатата година или така, специјално како средство за брендови се обидуваат да го зголемат своето дигитални учество и спроведување програми за лојалност.

Тука и е проблемот, голем процент од овие натпревари падне на кратко во еден или друг начин, од непочитување на Facebook правилата до неефикасна повици за акција, без добра промоција, или дури и немање јасни инструкции за тоа како да се учествува.


Ова е Инфографик од Shortstack ги истакнува сите елементи треба да се разгледаат при планирање Вашиот следен натпревар, дизајнирање на Facebook апликација за тоа, и неколку совети за тоа како да го промовирате.

the perfect facebook contest app 1