10 работи кои не ги знаевте за онлајн натпреварите (инфографик)

Рејтинг на корисник:  / 2
НајлошоНајдобро 
AddThis Social Bookmark Button

Овој инфографик изработен од Kontestapp опфаќа неколку интересни работи за онлајн натпреварите и промоциите. Еве неколку од нив.

 

  1. 7 од 10 луѓе имаат играно игра и се на просечна возраст од 30 години
  2. 70% од компаниите организираат натпревари. топ три индустрии кои спроведуваат натпревари се забава, технологија и музика со бројка на , a најпопуларни апликации се наградни игри, квизови, инстантни добивки, фото-натпревари и прашалници
  3. Најдобро е натпреварот да трае помеѓу 25 и 60 денови
  4. Најголем број од европските брендови своите натпревари ги спроведуваат во јуни и ноември
  5. За 10 пати се зголемува бројот на учесници доколку се користи платено промовирање од кои третина прифаќаат да примаат информации за тој бренд
  6. Две ипол минути е просечното време кое се поминува на апликацијата
  7. Просечниот број на нови фанови кои се добиваат со натпревар изнасува 34%, што значи дека 17 500 е просечниот број на фанови кој се добива со организирање на натпревари
  8. Бројот на учесници кои учествуваат од својот мобилен е зголемен за 8 пати
  9. Најпопуларни награди се патувања, забава, музика, технологија, мода во просечна вредност од 369 американски долари или 17 350 денари
  10. Информации кои се бараат од корисниците за влез во натпревар се мајл, име, презиме, возраст, земја и поштенска адреса.

Погледнете го инфографикот подолу.